Waarom een technische opleiding volgen?

De technische branche ontwikkelt zich snel en er is veel vraag naar werknemers in de techniek. De komende jaren zal het aantal banen in de technologiesector verder toenemen. Technische kennis zal belangrijk blijven omdat andere mensen steeds meer worden verdrongen door technologische vooruitgang. Heb je besloten om een technische opleiding te volgen? Ideaal! Je bent binnenkort helemaal geschikt om te werken aan onze gezamenlijke toekomst. Je kan een post hbo opleidingen volgen om je voor te bereiden.

Wat maakt werken in de techniek nou zo leuk?

Er worden altijd dingen gebouwd. Je kunt een bijdragen leveren aan auto reparaties, grote bouwprojecten, of onderhoud aan materieel en installaties. Het werk is uitdagend omdat het vraagt om creativiteit, het oplossen van problemen en de aanpassing van nieuwe technologieën. Je kunt met een opleiding in de techniek verschillende richtingen op. Je kan bijvoorbeeld werken in de bouw tot elektrotechniek of informatica. Je kunt een baan krijgen als technicus in diverse branches. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de IT,  bouw, communicatie en de gezondheidszorg. Eigenlijk is er in vrijwel elke branche wel ruimte voor een technicus. 

Wat voor beroepen heb je nog meer in de techniek

Om nog verder te laten zien hoe uitgebreid en leuk het is om deze opleiding te volgen, geven wij je nog wat meer voorbeelden van beroepen. Dit zijn: Bouwkundig engineer, Installatiemonteur, ICT-engineer en Procestechniek. Laten we een korte uitleg geven over deze beroepen. Als bouwkundig engineer ben je het technische brein van het bouwproject. Je werkzaamheden als bouwkundig engineer bestaan voornamelijk uit het plannen, organiseren en onderhouden van bouwprojecten. Als Installatiemonteur installeer, onderhoudt en repareer je verschillende elektrische apparaten. Airco-installaties, wasmachines en CV-ketel installatie en onderhoud zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Als ICT-engineer kun je als software-engineer aan de slag voor bijvoorbeeld verschillende computerprogramma’s, smarthome producten en marketingtools. Als procesoperator ben je verantwoordelijk voor het opnieuw wakker schudden en optimaliseren van het productieproces. Je moet snel kunnen handelen bij een fout en verantwoordelijkheid dragen.